Sabtu, 4 Jun 2011

PERCUTIAN SAHABATKU PAK MAEL DENGAN KELUARGA BAHAGIANYA.

Pak Mael pada mulanya saya kenal melalui Ruangan Mari Berpantun Laman Sosial FB, Dari berbalas-balas pantun hinggalah ke sembang FB. Dari situ saya yakin bahawa antara saya dan Pak Mael banyak persamaan. Dia minat Seniman Agung Tan Sri P. Ramlee,. saya juga punyai minat yang sama. Begitu juga berpantun, nampak banyak persamaan antara kami.


Inilah Pasangan Bahagia Pak Mael dan Isterinya Puan Naeimah Hanif
Dari situlah rakan FB ini semakin rapat dengan saya. Apa saja aktiviti saya dia akan 'Like'. Sebagai penghargaan saya kepadanya saya buatkan sebuah foto cover majallah 'FAMILY & FRIEND', kemudian saya edit sekeping foto dia dan isterinya semasa dalam percutian di Gambang.

Dan atas rasa teruja saya dengan perhatian dan doa-doa Pak Mael saya edit foto-foto percutianya ke Pahang dan Trengganu. Walaupun hanya berkongsi rasa melalui foto-fotonya saya tersentuh kerana dapat melihat sebuah keluarga yang pastinya dirahmati Allah SWT. dan disinari dengan kejayaan dan kebahgiaan. Selain itu saya juga telah menyiapkan sebuah slideshow untuknya.

Album dan Slideshow tersebut saya beri judul "Percutian Pak Mael dan keluarga bahgianya". Album dan slideshow ini telah mendapat komen yang sungguh menggalakkan dari Rakan-Rakan FB. Terimakasih atas penghargaan dan aprisiasi yang diberikan.Kedua-dua gambar diatas ini saya ceriakan. Dua orang anak Pak Mael ini merakamkan gambar mereka berlatarbelakangkan laut yang membiru tetapi Jurufoto yang mengambil foto asal (Foto 1) telah merakamkan foto
dengan tidak mengimbangkan latar belakang foto asal maka foto tersebut jelas memperlihatkan garis laut todak
seimbang manakala foto 2 adalah foto yang edit akan nampak lebih hidup dengan menambah objek bot pelancongan dan speed bot agar nampak lebih seimbang, ceria dan segar.
Ini adalah foto cucu Pak Mael yang saya jadikan cover majallah
Gambar2 Percutian sahabatku Pak Mael dengan keluarga bahagianya.dalam FB